Economie28 apr '20 18:34

Overheid steekt meer geld in coronasteun voor bedrijven

Auteur: BNR Webredactie

Meer bedrijven krijgen de mogelijkheid om financiële steun krijgen van de overheid, om de coronacrisis door te komen. Staatssecretaris Keijzer heeft meer geld vrijgemaakt en regels versoepeld om dat mogelijk te maken. Zo kunnen meer ondernemers gebruik maken van de TOGS-regeling, waarbij je eenmalig 4-duizend euro krijgt.

Hans Biesheuvel, voorzitter van ondernemersvereniging Ondernemend Nederland, is enthousiast over de extra steun vanuit de overheid. 'Heel veel ondernemers die nog niet gebruik konden maken van die TOGS-regeling, zijn hier gebaat bij. Er was veel gedoe over die SBI-codes. Dat zijn die codes waarin duidelijk wordt in welke sector je werkt. We hebben hard gewerkt om nog meer bedrijven in die regeling te krijgen, daar heeft de staatssecretaris Keijzer positief op gehandeld.' Ook kunnen ondernemers straks sneller en makkelijker een lening krijgen.

Daarnaast gaat de overheid voor een groter bedrag garant staan voor bedrijven die geld lenen. Het maximumbedrag van 1.5 miljoen gaat naar 150 miljoen euro per onderneming. 'Nu de Staat zich garant stelt, kunnen banken veel makkelijker leningen verstrekken. Ik denk dat dat heel goed is, omdat heel veel bedrijven dat nodig hebben om het vol te kunnen houden', aldus Biesheuvel.

Gerelateerde artikelen