Economie29 apr '20 12:40

OR KLM wil geen verdere integratie Air France

Auteur: BNR Webredactie

De ondernemingsraad van KLM ziet verdere integratie tussen KLM en Air France op dit moment niet zitten. Dit zegt bestuurslid Dario Fucci van de OR in BNR Zakendoen. Steeds vaker klinkt de roep dat beide ondernemingen onafhankelijker van elkaar moeten worden, nu wil ook de OR dat de ‘huwelijkse voorwaarden’ van de samenwerking worden veranderd.

 Elbers (CEO, KLM) en Ben Smith (CEO)  tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers van Air France-KLM.
Elbers (CEO, KLM) en Ben Smith (CEO) tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers van Air France-KLM. (ANP Koen van Weel)

Luister ook | 2 tot 4 miljard staatssteun om KLM door de crisis te helpen

Geen verdere integratie

Over de onder topman Smith ingezette integratie zegt Fucci dat de OR 'dat soort bewegingen de aankomende periode niet ziet zitten'. Fucci zegt zich verdere integratie niet te kunnen voorstellen wanneer beide maatschappijen er 'verschillende spelregels' op nahouden en er zulke grote bedragen in het spel zijn. 'In de Franse pers wordt gesproken van baanbehoud bij Air France in ruil voor staatssteun en dat Air France vliegtuigen blijft afnemen bij Airbus. Wij kunnen ons als KLM daar niet aan verbinden', aldus Fucci.

Lees ook | Duitsland gaat Lufthansa van de ondergang redden

Een andere manier van samenwerken

Hoewel KLM-baas Elbers eerder liet weten dat een afscheid niet aan de orde is, zegt Fucci dat het volslagen onduidelijk is hoe de luchtvaart er in de nabije toekomst uit gaat zien. Fucci wil niet spreken van een definitieve scheiding, maar zegt wel dat 'de manier waarop we gaan samenwerken moet veranderen'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen