Economie19 mei '20 12:15

Nederlander laat camping links liggen

Auteur: BNR Webredactie

Nederlanders boeken massaal last minute-reizen voor het aankomende Hemelvaart- en Pinksterweekend in eigen land, schrijft het AD. Hotels en vakantiehuisjes doen het goed, maar de camping weet er niet van te profiteren.

Camping Boogaard
Camping Boogaard (EPA / Marco de Swart )

Beluister ook | Goede Reispodcast | 10 Reizen in coronatijd naar Zeeland of onder de Groningse sterrenhemel

Campings hebben een probleem omdat de sanitaire gebouwen niet open kunnen, zegt Geert Dijks, directeur van branchevereniging Hiswa-Recron. 'We hebben 2.600 kampeerterreinen en die voorzieningen kunnen pas op 1 juli open, maar wij willen voor Hemelvaart al open kunnen.' Het zorgt volgens Dijks voor een hele lage bezetting op de campings.

Beluister ook | Recreatiebranche vreest duizenden ontslagen

Schade meer dan één miljard

Om eerder open te kunnen voert Dijks gesprekken met de veiligheidsregio's. Hij hoopt dat er pilots gedraaid kunnen worden om te testen of de voorzieningen toch niet al eerder open kunnen in de anderhalvemetersamenleving. Dat is belangrijk om de financiële crisis te lijf te gaan. 'De schade die loopt in de sector op tot 1,2 a 1,3 miljard euro en dat gaat alleen maar meer worden als het zo doorgaat', zegt Dijks. 'Als de campings de maand juni ook nog gaan missen dan hebben ze een gigantisch probleem.'

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Vanavond om 19:00 uur is er opnieuw een persconferentie met premier Mark Rutte. Hiswa-Recron zal die met veel belangstelling volgen.

Gerelateerde artikelen