Economie19 mei '20 07:36

'Meer huurwoningen door leegstaande Airbnb-panden'

Auteur: BNR Webredactie

Het is een stuk makkelijker om een huurhuis te vinden. Verhuurders die hun pand eerst via Airbnb aanboden, lijken hem nu massaal in de reguliere verkoop te gooien. Dat blijkt uit cijfers van de NVM.

Het aantal vrijgekomen huurwoningen ligt met name in toeristische steden en regio's hoger. In vergelijking met vorig jaar gaat het om 21 procent meer woningen. De toename is onder meer groot in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Maar ook buiten de Randstad zijn stijgers, zoals Leeuwarden en Arnhem.

Beluister ook | NVM: 'Makelaars, ga door en innoveer'

De NVM schrijft de afname toe aan het feit dat platforms als Airbnb minder in trek zijn door de coronacrisis. En volgens NVM-voorzitter Onno Hoes is dit niet alleen een tijdelijk effect: 'We denken dat deze ontwikkeling langer aanhoudt. De concurrentie zal groter zijn omdat hotels hun prijzen ook naar beneden zullen bijstellen.'

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Volgens de makelaarsvereniging heeft de woningmarkt ondanks de lockdown sowieso nauwelijks last van corona. De afgelopen week lag het aantal transacties bijna een kwart hoger dan gemiddeld vóór de lockdown.

Gerelateerde artikelen