Economie19 mei '20 09:14

Pechtold: Opstartproblemen CBR zijn verholpen

Auteur: BNR Webredactie

Het CBR mag sinds gisteren weer examens afnemen. De eerste kandidaten hebben inmiddels hun rijbewijs gehaald en er staan er nog veel in de rij. Vanwege de coronacrisis konden 300.000 examens en toetsen niet door gaan, zegt directeur Alexander Pechtold.

Het is daardoor nu even dringen, zegt Pechtold. 'In ons systeem kunnen ongeveer 800 mensen tegelijk in het systeem om reserveringen te doen. Maar deze aantallen, dat is wel heel erg groot en je moet iedereen goed voorlichten over de nieuwe spelregels. We hadden vorige week ook even wat aanloopproblemen en we hopen de dienstverlening snel weer op orde te hebben.' Alle kandidaten moeten tijdens het examen een mondkapje op.

Beluister ook | CBR loopt ruim 35 miljoen euro mis door coronacrisis

We hebben samen met de branche en de RDW een onderzoek lopen naar flexibele folies in de auto. Hard plastic kan niet, omdat er altijd nog een ingreep moet kunnen worden gedaan. TNO verkent nu wat daarvan de effecten zijn op het klimaat in de auto. In de tussentijd hebben we wat gezondheidsmaatregelen genomen: als je ziek bent, kun je geen examen doen en de examinator en de kandidaat maken hun deel van de auto school.'

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Gerelateerde artikelen