Economie20 mei '20 09:35Aangepast op 20 mei '20 11:56

We kunnen weer naar Zandvoort

Auteur: BNR Webredactie

Kom naar Zandvoort, maar gebruik je gezond verstand. Dat is de boodschap van de badplaats met het mooie weer van morgen op komst. Eerder ontmoedigde de gemeente een bezoek aan Zandvoort in deze coronatijden.

In maart en april was het beleid in Zandvoort er juist op gericht om niet te aantrekkelijk te zijn voor bezoekers. Bij de toegangswegen stonden verkeersregelaars om auto's terug te sturen en de parkeerplekken waren gesloten. Inmiddels is er meer mogelijk om Zandvoort te bezoeken.

Beluister ook | Europamania | Vamos ala Playa! (of toch niet?)

De badplaats heeft de afgelopen weken de teugels laten vieren. Parkeerplaatsen zijn weer open, strandtenten bieden mogelijkheden om wat te drinken en te eten, er worden weer surflessen aangeboden voor kinderen en volwassenen. Nu is bezoek welkom. Dat heeft te maken met drie factoren, zegt David Moolenburgh, burgemeester van Zandvoort. Richting de gedeeltelijke opening van de horeca op 1 juni is er meer mogelijk.

Meer interactie tussen dorp en strand

Zandvoort kiest voor meer interactie tussen het dorp en het strand en er wordt gekeken naar meer mogelijkheden voor de strandexploitanten. Zo werd er afgelopen weekend een pilot gehouden met strandbedden en sanitaire voorzieningen voor badgasten. Door deze pilot is tot onvrede van de burgemeester een streep gezet. Hij hekelt het beleid dat overal dezelfde regels moeten gelden, terwijl de pilot, in zijn ogen, goed werkte.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Moolenburgh vreest niet dat hij de deur te veel op een kier zet. 'Het is niet de bedoeling dat heel Nederland naar Zandvoort komt. Waar het ons om gaat: neem als bezoeker je verantwoordelijkheid. We hebben niet de capaciteit om een agent of een boa in te zetten. Dus kom naar Zandvoort, maar gebruik je verstand. En anders kunnen we strengere maatregelen toepassen.'

Zandvoort aan Zee
Zandvoort aan Zee (Floris AKkerman )

Gerelateerde artikelen