Economie28 mei '20 16:40

Wiebes trekt geen extra geld uit voor zzp'ers

Auteur: BNR Webredactie

Minister Wiebes gaat geen extra geld uittrekken voor zzp'ers. Dat heeft hij laten weten tijdens het debat over de economie en de noodmaatregelen tijdens de coronacrisis. De steunmaatregelen worden verlengd tot 1 oktober. Ze gaan ruim 17 miljard euro kosten.

De coalitie sloot gisterenavond een deal met de vakbonden en werkgevers over dit nieuwe steunpakket van 4,5 miljard euro. Daarin zat ook een nieuwe versie van de ontslagboete. Iets waarmee PvdA-leider Lodewijk Asscher erg blij is. 'Ik kwam hem lachend tegen. Hij heeft dit binnengesleept', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen

Waar de oppositie minder blij mee is, is het bericht dat minister Wiebes van Economische Zaken niet met extra steun voor de zzp'ers komt. 'De TOZO-regeling wordt dus strenger. Er komt bijvoorbeeld een partnertoets bij. Dat is best hard van Wiebes naar de zzp'ers', zegt Van leeuwen. 'De minister verdedigde zijn keuze door te zeggen dat er keuzes gemaakt moeten worden.'

Luister ook | Linkse oppositie neigt naar steun tweede noodpakket

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (VVD), Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (D66) en Minister Wopke Hoekstra van Financiën (CDA) tijdens een Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen van de economie en de noodmaatregelen om ondernemers door de coronacrisis te helpen.
Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (VVD), Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (D66) en Minister Wopke Hoekstra van Financiën (CDA) tijdens een Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen van de economie en de noodmaatregelen om ondernemers door de coronacrisis te helpen. ( ANP Bart Maat)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen