Economie8 jun '20 13:54

Sportscholenbranche wil extra steun

Auteur: BNR Webredactie

De sportscholenbranche is in onderhandeling met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat over een specifiek steunpakket voor de branche. 'We denken aan 35.000 euro per locatie', zegt directeur Ronald Wouters van NL Actief, de brancheorganisatie van sport- en bewegingscentra.

Image
(ANP Robin van Lonkhuijsen)

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Wouters is teleurgesteld dat de sportscholen zo gedwongen op de rem zijn gezet en zegt dat zijn leden hoge vaste lasten hebben. 'Tachtig procent zijn vaste kosten zoals hypotheek, apparaten en personele kosten. Het is een kapitaalintensieve sector. Door de crisis hebben veel scholen dertig tot veertig procent van de leden verloren'. Volgens Wouters is een nieuwe kapitaal injectie nodig tussen september van dit jaar en april volgend jaar: 35.000 euro per locatie.

Luister ook | Sportscholenbranche dreigt overheid voor de rechter te slepen

'De capaciteit wordt een uitdaging', zegt Wouters - populaire tijdstippen blijven populair, maar sportscholen kunnen niet in die behoefte voorzien. Volgens Wouters ligt een deel van de oplossing bij de werkgevers: 'Het zou mooi zijn als werkgevers de werknemers faciliteren ook overdag een sportmoment in te plannen'. Wouter pleit ook voor een btw-verlaging van negen naar nul procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen