Economie10 jun '20 12:06

Woonwinkels van CASA in surseance

Auteur: BNR Webredactie

CASA, de winkelketen voor huishoudelijke artikelen en interieur, heeft uitstel van betaling aangevraagd. De vijfhonderd winkels zijn eigendom van de familie Blokker, die daarmee een nieuwe financiële strop tegemoet dreigt te zien.

Image

Lees ook | Kwakkelend CASA vraagt bescherming aan tegen schuldeisers

Dramatische verslechtering dankzij corona

Met de surseance wil het management van CASA tijd kopen 'om haar toekomst veilig te stellen'. CASA heeft in Europa ruim 500 winkels waarvan zo’n 70 in België en 35 in Nederland. Tot de keten behoren ook veel voormalige Xenos-winkels die inmiddels tot CASA zijn omgedoopt. Er werken in totaal drieduizend mensen. CASA was al bezig met een herstelplan, want ook voor de corona-uitbraak liepen de winkels niet helemaal lekker, maar van dat strategische plan, dat al voorzag in een verlies voor dit jaar en volgend jaar, kwam weinig terecht.

Lees ook | Blokkerfamilie streept 70 miljoen aan schuld van verlieslijdend CASA weg

De omzet groeide dit jaar nog met 10 procent, maar viel volledig stil toen de winkels in verschillende landen hun deuren moesten sluiten. Begin dit jaar pompte eigenaar Blokker nog bijna 70 miljoen in de woonwinkelketen, die al vijf jaar op rij verlies draait. Volgens een woordvoerder van de christelijke vakbond ACB Puls stuurt CASA aan op een herschikking van schulden en zou ook de familie Blokker opnieuw willen investeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen