Economie26 jun '20 21:02

Hoekstra verwacht groen licht voor staatssteun KLM

Auteur: BNR Webredactie

Minister Wopke Hoekstra rekent op groen licht voor het steunpakket van 3,4 miljard euro aan KLM. Dat zegt hij in reactie op kritiek van Ryanair. De Ierse prijsvechter noemt de Nederlandse staatssteun aan KLM 'illegaal'.

Beluister ook | Wij in de Toekomst | Uit het looprad

Ryanair heeft flinke kritiek op het steunpakket van de Nederlandse overheid aan KLM. Volgens de Ierse prijsvechter is er sprake van illegale staatssteun en wordt de concurrentie erdoor verstoord. Het luchtvaartbedrijf wil dan ook dat de Europese Commissie het steunpakket tegenhoudt. Eerder kwam Ryanair ook al in opstand tegen de steunpakketten van de Franse en Duitse overheid aan respectievelijk Air Franse en Lufthansa.

Beluister ook | KLM krijgt steunpakket van 3,4 miljard euro

Maar minister Hoekstra van Financiën is niet bang dat ie wordt teruggefloten door Brussel. 'Het oordeel over de staatssteun is uiteindelijk aan de Europese Commissie. Wij hebben de afgelopen weken veel informeel overlegd en ik heb goede hoop dat we groen licht krijgen. We hebben formeel de stukken ingediend bij de Commissie en hopen de komende dagen ook echt goedkeuring te krijgen.'

Air France-KLM CEO Jean-Marc Janaillac en  Ryanair CEO Michael O'Leary
Air France-KLM CEO Jean-Marc Janaillac en Ryanair CEO Michael O'Leary (AFP / Emmanuel Dunand )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen