Economie8 jul '20 08:30Aangepast op 8 jul '20 16:34

RAI Amsterdam reorganiseert en schrapt 125 banen

Auteur: BNR Webredactie

RAI Amsterdam neemt afscheid van 30 procent van zijn personeel. Het beurs- en congrescentrum zegt dat ontslagen door de coronacrisis niet meer te voorkomen zijn. Volgens RAI-directeur Paul Riemens duikt zijn bedrijf dit jaar onvermijdelijk in de rode cijfers.

De RAI huisvest normaal zo'n 500 grote evenementen per jaar, goed voor zo'n 2 miljoen bezoekers, maar moest voor de rest van dit jaar vele evenementen afzeggen. In de Telegraaf zegt Riemens voor dit jaar uit te gaan van een verlies van 20 miljoen euro. Hij waarschuwt ook voor de gevolgen bij andere bedrijven, aangezien de RAI doorgaans garant staat voor duizenden hotelovernachtingen.

Beluister ook | Voorlopig nog geen zicht op wanneer RAI weer open mag

Daarnaast zijn de congressen en beurzen goed voor werk voor zo'n 30.000 mensen, in restaurants, bij de schoonmaakbedrijven. Met speciale looproutes, tijdslots en extra ventilatie zijn evenementen best mogelijk, maar de vraag is of veel beursorganisatoren en standhouders daar al heel warm voor lopen. Die plannen een event vaak jaren van te voren. En je moet maar afwachten of ze volgend jaar genoeg geld hebben om het alsnog te organiseren.

Beluister ook | RAI gaat experimenteren met proefevenementen

Drukte in de RAI
Drukte in de RAI ( ANP / Robin Utrecht )

Gerelateerde artikelen