Economie14 jul '20 13:31Aangepast op 14 jul '20 14:17

Swapfiets vaart wel bij coronacrisis

Auteur: BNR Webredactie

De fiets is populairder dan ooit door de coronacrisis. Swapfiets, het bedrijf waarbij je voor een klein bedrag per maand een fiets kunt huren, stapt met beide benen in deze trend en gaat uitbreiden naar andere Europese landen. 'We gaan nu uitrollen naar Londen, Milaan en Parijs', zegt oprichter Dirk de Bruijn van Swapfiets.

Lees ook | Swapfiets wil de zakelijke markt veroveren

Keuze gedreven door data...

De Bruijn zegt dat Swapfiets de keuze voor de uitrol grotendeels maakt op basis van data. 'We weten precies wat wel en niet werkt. We zijn ooit begonnen in Delft, want studenten waren onze primaire doelgroep. Daarna volgden alle studentensteden in Nederland, vervolgens hebben we alle omringende dorpen toegevoegd'.

...en een bezoek en gevoel

Overigens baseert Swapfiets zich niet op data alleen. 'We beginnen met data, daaruit volgt een lijst, en dan ga je die steden ook nog eens bezoeken. Zie je dan niemand fietsen of voel je de vibe niet, dan moet je het niet doen'. Gemak is volgens De Bruijn één van de belangrijkste drijvers om voor Swapfiets te kiezen. Het bedrijf verkoopt vooral fietscomfort. 'Elk probleem lossen we voor je op, en daar betaal je ook voor.'

De uitrol naar de drie grote buitenlandse steden heeft alles te maken met de coronacrisis en de daaraan inherente voorkeur van consumenten voor de fiets boven het openbaar vervoer. Er werd in Londen en Parijs al flink geïnvesteerd in een fietsinfrastructuur, dankzij de corona heeft dat een versnelling gekregen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen