Economie23 jul '20 06:28Aangepast op 23 jul '20 09:40

Toename ontslagen door reorganisaties

Auteur: BNR Webredactie

Het aantal ontslagen door reorganisaties blijft oplopen. Vakbonden krijgen van steeds meer bedrijven te horen dat ze gaan reorganiseren, waardoor duizenden banen verdwijnen, blijkt uit een rondgang van BNR. 'Deels zullen we dit moeten accepteren', zegt voorzitter Piet Fortuin van vakbond CNV.

(ANP Jeroen Jumelet)

CNV ziet een tweede golf

'We zien een eerste en een tweede golf', zegt Fortuin, 'De eerste golf was in de evenementen, de horeca en in de winkelstraten. In het derde en vierde kwartaal zien we in de Metaal en Techniek, de Chemie en de toelevering een sterke toename ontstaan'. Fortuin zegt signalen te krijgen van bedrijven die zich warm lopen voor reorganisatie, ontslagen voorbereiden en de tweede NOW-regeling laten liggen.

Lucht moet uit de ballon

'We zullen het deels moeten accepteren. We hebben NOW-1, NOW-2 en de Tozo en daar maken 1,9 miljoen mensen gebruik van. Ergens moet de lucht uit de ballon, dat gaat de komende tijd gebeuren. Er worden beëindigingsovereenkomsten afgesloten. We beoordelen of die kloppen, de komende tijd zullen we aan sociale plannen werken'.

Luister ook | Veel banen in ov voor volgend jaar op de tocht

Na augustus begint het

'We zien steeds meer vragen van werknemers die met ontslag worden geconfronteerd. Dat aantal zie je toenemen, de verwachting is dat dit verder zal stijgen. Na augustus verwachten we een verdere toename', zegt arbeidsjurist Pascal Besselink van juridisch dienstverlener DAS.

Aard adviesvragen verandert

De vragen zijn divers, maar volgen een patroon. Bij de aanvang van de crisis hadden ze vooral betrekking op het recht op thuiswerken en op arbeidsomstandigheden. Daarna volgden vragen over loonoffers, gedwongen opname van vakantiedagen en de NOW-regeling, nu gaan de vragen opvallend vaak over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst op bedrijfseconomische gronden. 'En dan vooral over de beëindigingsovereenkomst die werknemers voorgelegd krijgen, teken nooit direct die overeenkomst, laat je altijd adviseren', zegt Besselink,


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen