Economie14 aug '20 14:00Aangepast op 14 aug '20 14:26

Volksbank ziet winst met 31 procent kelderen

Auteur: BNR Webredactie

De Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASN en de Regiobank, ziet zijn winst kelderen met 31 procent. Dat staat in de halfjaarcijfers van de bank. Daarnaast werd bekendgemaakt dat financieel directeur Pieter Veuger vertrekt. Volgens CEO Maurice Oostendorp staan deze twee gebeurtenissen los van elkaar.

Halfjaarcijfers

De halfjaarwinst daalde tot 106 miljoen euro, doordat de stroppenpot werd gevuld met 45 miljoen euro. Volgens Oostendorp viel dit mee. 'De resultaten vielen niet tegen. Bij de inschattingen moesten we veronderstellingen maken over de toekomst. We staan er relatief goed voor in vergelijking met banken met vooral corporate banking.'

Pieter Veuger

Het winstverlies was niet het enige nieuws over de Volksbank. Vandaag werd bekend dat de in december aangetreden CFO Pieter Veuger weer moet vertrekken. 'Het vertrek staat op zichzelf. De raad van commissarissen 'verhoudt zich tot een onvoldoende basis' voor een constructieve samenwerking', zegt Oostendorp. De CEO ontkent dat het gaat om een ruzie in de top van de Volksbank.

Green Card

Voor Oostendorp waren het de laatste halfjaarcijfers als CEO. Zijn opvolger, Martijn Gribnau, zou zijn Amerikaanse werkvergunning niet hebben opgegeven, waardoor de Volksbank onder de Amerikaanse sanctiewet zou vallen. Dit ontkent Oostendorp. 'We hebben deze consequenties van het hebben van een Green Card geanalyseerd, er is niets verzwegen.'

Luister ook | 'Verdwijnen eigen bankzaken slecht voor Nederland'

Directievoorzitter Maurice Oostendorp tijdens een persconferentie over de jaarcijfers van de Volksbank.
Directievoorzitter Maurice Oostendorp tijdens een persconferentie over de jaarcijfers van de Volksbank. (ANP JEROEN JUMELET)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen