Economie19 aug '20 07:42Aangepast op 19 aug '20 10:03

KHN niet te spreken over aanscherpingen horeca Amsterdam

Auteur: BNR Webredactie

Koninklijke Horeca Nederland is niet te spreken over de verscherpte toezicht op de Amsterdamse horeca, die burgemeester Halsema heeft aangekondigd. Halsema vindt dat nodig om het oplopende aantal coronabesmettingen tegen te gaan.

Maar de maatregel werkt willekeur in de hand, zegt Rober Willemsen van KHN. 'Het zijn allemaal momentopnamen; als er net iemand opveert omdat er een leuk muziekje klinkt en er komen handhavers binnen, dan heb je als ondernemer bij wijze van spreke al een probleem te pakken. Ik snap ook niet zo goed waarom Halsema zo extreem streng inzet op horeca, want ze geeft zelf aan waar de problemen zitten, en die zijn niet horecagerelateerd.'

Vandaag in Ask me Anything: Dirk Beljaarts, directeur koninklijke horeca Nederland

Luister terug | Dringend advies: geen grote bijeenkomsten thuis

Willemse is wel blij met het advies aan de bevolking van premier Rutte gisterenavond. Rutte riep op om feestjes en bijeenkomsten van meer dan zes mensen niet thuis, maar in een horecagelegenheid te organiseren. Daar is het makkelijker om afstand van elkaar te houden, zegt Rutte. Hij kondigde aan dat de de quarantaine voor mensen die besmet kunnen zijn, verkort van twee weken naar tien dagen.

Lees ook | KHN: Wij zijn verbaasd over de maatregelen

Het terras van een cafe aan het Plein.
Het terras van een cafe aan het Plein. (ANP / Koen van Weel )

Gerelateerde artikelen