Economie27 aug '20 19:13Aangepast op 28 aug '20 13:44

Kabinet bereikt akkoord over derde NOW-steunpakket

Auteur: Judith Laanen

Het kabinet heeft een akkoord bereikt met de sociale partners over het derde steunpakket, meldt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, na afloop van een overleg over een steunpakket en de begroting voor 2021.
Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, na afloop van een overleg over een steunpakket en de begroting voor 2021. (ANP / REMKO DE WAAL)

Na urenlang overleg over het derde noodpakket zijn de partijen eruit: per 1 oktober gaat het derde steunpakket in, waar -20 procent omzetverlies als voorwaarde blijft. De NOW wordt met 80 procent doorbetaald. 10 procent is bestemd voor omscholing. Het pakket loopt door tot 1 januari 2021.

Volgens Van Leeuwen is dit een gunstiger pakket dan eerder voorgesteld. 'Ministers Wiebes en Koolmees hadden ingezet op een forsere afzwakking van het derde steunpakket. Maar na dat fikse overleg met werkgevers en werknemers hebben ze water bij de wijn moeten doen, daar lijkt het op.'

Lees ook | Strijd om verlenging tweede steunpakket

'Met het oog op zoveel mogelijk investeren om de economie draaiende te houden en zo snel mogelijk uit de crisis te geraken, is dit misschien ook onderdeel van een mooi pakket op Prinsjesdag voor burgers en bedrijven en dus ook een goed plaatje voor dit kabinet', zegt Van Leeuwen.

In de ministerraad moet het steunpakket nog worden goedgekeurd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen