Economie16 sep '20 13:39Aangepast op 16 sep '20 15:56

Een stukje Hema kopen via handelsplatform Nxchange

Auteur: BNR Webredactie

Met handelsplatform Nxchange kunnen particulieren een stukje Hema kopen via het initiatief ‘Koop de Hema’. Met het minimale bedrag van een tientje kun je al bijdragen. Door het technische aspect zouden aandelen van niet-beursgenoteerde bedrijven makkelijk verkrijgbaar worden.

Via het platform koop je een aandeel in een zogenaamde Special Acquisition Company. Met het opgehaalde geld doet deze company een bod op aandelen van de Hema. Hema is op dit moment niet beursgenoteerd. Maar via het platform kunnen de certificaten genoteerd worden aan Nxchange en daardoor zijn ze verhandelbaar.

Hena

Via dit platform probeert Hena (Het Enige Nederlandse Alternatief), voor het initiatief 'Koop de Hema,' zoveel mogelijk aandelen te bemachtigen van de Hema. Om zo het concern over te kunnen nemen. Dat laatste hangt volgens Marleen Evertsz, oprichter en directeur van Nxchange, af van hoeveel geld er ingezameld wordt. 'Zo kunnen de kleintjes ook meedoen met de grote jongens.' Volgens Evertsz kan dit platform ook voor andere kleinere bedrijven werken.

Luister ook | Cryptocast | Investerend publiek kan Hema kopen

Exterieur van een distributiecentrum van de Hema.
Exterieur van een distributiecentrum van de Hema. ( ANP Sander Koning)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen