Economie30 sep '20 19:06Aangepast op 30 sep '20 19:55

FNV verwerpt eindplan KLM

Auteur: BNR Webredactie

De FNV gooit de deur dicht in de onderhandelingen met KLM. De bond is het niet eens met het plan om het grondpersoneel geld te laten inleveren. Dat komt niet gelegen, want morgen moet KLM zijn saneringsplan presenteren aan het Kabinet om een miljardenlening te krijgen.

Omdat de deadline morgen is, hebben de partijen nog 12 uur om eruit te komen, stelt Yteke de Jong, luchtvaartdeskundige van de Telegraaf. 'Het beeld dat nu opstijgt is dat mensen niet weten wat er op het spel staat. Iedereen is elkaar de schuld aan het geven en komt op oude stokpaardjes uit.'

Vliegtuigen bij luchthaven Schiphol.
Vliegtuigen bij luchthaven Schiphol. (ANP Remko de Waal)

Luister ook | Extra geld voor KLM

Den Haag

Wanneer er geen akkoord is gaat de KLM met het plan, dat vandaag door de bonden verworpen is, naar Den Haag om financiële steun van minister Hoekstra te krijgen. 'Dan wordt er een precedent geschapen, dat de regering op de stoel van de vakbond gaat zitten. Ik verwacht dan een juridische procedure.' Met het huidige plan zullen er duizend mensen ontslagen worden. En volgens De Jong kunnen dit er meer worden als de FNV niet akkoord gaat.

Luister ook | KLM schrapt nog eens 1500 banen

Gerelateerde artikelen