Economie30 sep '20 12:38Aangepast op 30 sep '20 13:00

CNV en FNV: Draai versobering derde steunpakket terug

Auteur: BNR Webredactie

Ontslagrondes bij Shell en BAM beheersen het nieuws. En met een tweede coronagolf in het verschiet is de kans aanwezig dat dit bij meer bedrijven gaat gebeuren. Het CNV doet daarom samen met collega-vakbond FNV een dringende oproep aan het kabinet: draai de versobering van het derde steunpakket terug en breid steun voor ondernemers juist uit.

'Deze drie noodpakketten hebben we nodig om werkgelegenheid te behouden', zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin. 'Maar na de afgelopen persconferentie weten we dat het een tandje scherper moet, waardoor een aantal bedrijven dicht moet. Door deze aanvullende coronamaatregelen komt onze doelstelling om de werkgelegenheid te behouden onder druk te staan.'

Minister Wouter Koolmees
Minister Wouter Koolmees ( ANP Bart Maat)

Luister ook | BAM in overleg met OR en vakbond over ontslagen

Aanvullend beleid

Daarom gaan de twee vakbonden met het kabinet in gesprek over de steunmaatregelen. 'We willen het hebben over het gericht ondersteunen van een aantal sectoren en het temporiseren van de afbouw van steunpakket nummer drie.' Als voorbeeld geeft Fortuin de horeca en het openbaar vervoer. 'Een aantal takken van sport komt stil te liggen of neemt een stap achteruit. Dat vraagt om maatwerk en aanvullend beleid.' op 1 oktober gaat het derde steunpakket in.

Luister ook | Shell schrapt tussen de 7.000 en 9.000 banen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen