Economie1 okt '20 08:06Aangepast op 1 okt '20 08:38

Bonden cabine- en grondpersoneel akkoord met KLM

Auteur: BNR Webredactie

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met vakbonden voor cabinemedewerkers en grondpersoneel over de versobering van de arbeidsvoorwaarden. Met piloten is er nog geen principeakkoord, zo meldt de vliegmaatschappij.

KLM heeft tot donderdag om bij het kabinet een pakket bezuinigingsplannen in te dienen. Dit herstelplan was een voorwaarde voor de 3,4 miljard euro aan steun die KLM krijgt van de overheid, in de vorm van leningen en kredietgaranties. Door de coronacrisis stond de luchtvaartmaatschappij op omvallen.

Luister terug | FNV verwerpt eindplan KLM

KLM heeft met bonden voor grond- en cabinepersoneel afgesproken dat medewerkers die tot één keer modaal verdienen er nog iets op vooruitgaan, laten FNV en CNV weten. Medewerkers die meer dan anderhalf keer modaal verdienen gaan juist salaris inleveren, zegt economieredacteur Connie de Jonge. 'Ik denk dat het wel een opsteker is voor CEO Pieter Elbers dat de bonden voor grondpersoneel ja hebben gezegd: die dreigden gisteren nog weg te lopen.'

Lees ook | De Unie laakt uitspraken Hoekstra over KLM

2020-05-14 09:55:18 SCHIPHOL - Toestellen van de KLM op luchthaven Schiphol. KLM voert vanwege de coronacrisis veel minder vluchten uit. ANP REMKO DE WAAL
2020-05-14 09:55:18 SCHIPHOL - Toestellen van de KLM op luchthaven Schiphol. KLM voert vanwege de coronacrisis veel minder vluchten uit. ANP REMKO DE WAAL (ANP / REMKO DE WAAL)

Gerelateerde artikelen