Economie14 okt '20 18:50Aangepast op 14 okt '20 23:10

CBL: Verbod alcoholverkoop na 8 uur is puzzelen

Auteur: BNR Webredactie

Nu de alcoholverkoop na acht uur 's avonds wordt verboden, is het puzzelen voor alle supermarkten. Sommige besluiten om 8 uur helemaal dicht te gaan en anderen niet. Dat schrijft branchevereniging CBL na een vergadering met de supermarkten.

De supermarkten die dicht gaan kiezen hiervoor omdat ze discussie met klanten willen voorkomen. 'Als je om twee over 8 bij de kassa staat, krijg je de wijn niet mee. Sommige supermarkten hebben hier geen zin in en willen hun personeel beschermen', zegt Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Om de supermarkten die wel open blijven te ondersteunen heeft Jansen een paar suggesties. 'Je kunt via kassasystemen blokkades opstellen of medewerkers trainen.' Het CBL merkt dat heel veel klanten moeite hebben met de maatregelen.

Winkelend publiek in supermarkt Lidl.
Winkelend publiek in supermarkt Lidl. (ANP Koen van Weel)

Online boodschappen

Ook het online boodschappen doen gaat op de schop. 'Vanaf morgen kunnen mensen na 8 uur geen alcohol meer krijgen. De fles wijn wordt dan niet in bestelling meegenomen.' Wel geeft Jansen aan dat ze wat tijd nodig hebben om die techniek in de algoritmes van de bestelsite aan te passen. 'Het geeft wat praktische aanloopproblemen, daarom pleiten we bij de overheid voor een overgangstermijn.'

Luister ook | Supermarktketen Deen sluit winkels vanaf donderdag 8 uur om alcoholverbod


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen