Economie19 okt '20 06:40

ONL: Laat steunpakket doorlopen tot juli 2021

Auteur: BNR Webredactie

Bouw de huidige steunmaatregelen niet af maar laat het bestaande pakket doorlopen tot juli 2021. Daarvoor pleit Ondernemend Nederland, nu ondernemers hard geraakt worden door de tweede golf.

De tweede lockdown lijkt bij veel ondernemers nogal hard aan te komen, maakt ONL-voorzitter Hans Biesheuvel op uit gesprekken met ondernemers. 'Deze lockdown kan wel eens tot de kerst gaan duren en als net je restaurant weer dicht is of je evenementen bedrijf is weer gesloten, dan zakt echt de moed je in de schoenen. En we hebben die ondernemers wel echt nodig om door te gaan; als die omvalt, kan het bedrijf ook niet verder.'

Luister terug | Newsroom | Een week van mooie woorden

Daarnaast ontbreekt de liquiditeit om een transitievergoeding te betalen bij reorganisaties. Biesheuvel stelt daarom voor dat minister Wouter Koolmees dat voorfinanciert. 'Zo kunnen die bedrijven wel de kosten op orde brengen in overeenstemming met de omzet die nog over is, én dat de werknemer netjes zijn transitievergoeding krijgt.' Ook heel belangrijk is voor ONL het zogenaamde pauzefaillissement en de stopperslening.

Lees ook | Veel kritiek op derde steunpakket

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ( ANP / Bart Maat )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen