Economie20 okt '20 12:20

'Claim-emissie Fugro vraagt ook bijdrage van aandeelhouders'

Auteur: BNR Webredactie

Fugro gaat herfinancieren met een claim-emissie van 250 miljoen euro. Daarnaast gaat het twee bankleningen aan voor opgeteld 425 miljoen euro. De bodemonderzoeker heeft nu 85 miljoen aandelen uitstaan, en het is goed mogelijk dat dit er na de claimemissie ruim twee keer zo veel zijn.

 Bodemonderzoeker Fugro
Bodemonderzoeker Fugro ( ANP)

Toekomstige winsten zullen dus over meer aandelen worden uitgesmeerd. Eerder dit jaar wilde Fugro nog een obligatielening uitgeven, maar dit is een goede herfinancieringsvorm, zei topman Mark Heine gisteravond in een telefonische toelichting. 'Wij begrijpen dat deze claim-emissie ook een bijdrage vraagt aan onze aandeelhouders. Tegelijkertijd is een sterke balans in het belang van het bedrijf en alle stakeholders.'

Lees ook | Beurswatch | Beleggers kijken voorbij de recessie

De omzet van Fugro kwam in het derde kwartaal uit op 360,7 miljoen euro, een daling van 15,8 procent op basis van vergelijkbare valutakoersen. Deze omzetdaling werd veroorzaakt door de gevolgen van de corona-epidemie en de daling in de olie- en gasmarkt, die enigszins gecompenseerd werd in de groei van de windturbinemarkt buitengaats. De marge op het bedrijfsresultaat bedroeg 11,2 procent, dat was vorig jaar 9,5 procent.

Luister terug | Fugro dieper in het rood

De emissie bood de mogelijkheid om snel te acteren, en dat leidt volgens Heine tot een aanvaardbaar resultaat in het derde kwartaal. 'We leven in turbulente tijden en de markten zijn zoals ze zijn: de omzetdaling is kleiner dan in het tweede kwartaal en we hebben de winstmarge weten te verbeteren, ook ten opzichte van vorig jaar. En dat is denk ik in de huidige marktomstandigheden een hele mooie prestatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen