Economie4 nov '20 11:25

VNO-NCW: Pas huidig steunpakket aan

Auteur: BNR Webredactie

VNO-NCW vindt dat er snel actie van het kabinet moet komen nu weer een aantal sectoren tijdelijk op slot gaat. Zo moet het huidige steunpakket worden aangepast en moeten er slimmere maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat in de toekomst niet weer een heleboel bedrijven tegelijk dicht moeten.

De werkgeversorganisatie wil dat er extra steun komt voor de sectoren die nu nog langer dicht moeten blijven. 'Het is ontzettend belangrijk dat er extra steun komt nu de gedeeltelijke lockdown langer duurt dan gedacht, maar ook omdat er nu meer sectoren dicht gaan', zegt Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW. Onder andere musea, dierentuinen en pretparken moeten nu ook sluiten. Voor hen blijven desondanks de vaste lasten wel doorlopen. Ook daar moet rekening mee gehouden worden in het steunpakket, vindt Thijssen. 'Het is voor hen een enorm hard gelag. Het zou betekenen dat ze met name in hun vaste kosten een hogere vergoeding nodig hebben.'

Ook Tweede Kamer wil aanpassing steunpakketten

Ook in de Tweede Kamer gaan er stemmen op om de lopende steunpakketten weer aan te passen. Een motie van die strekking van VVD'er Thierry Aartsen krijgt brede steun bij zowel de coalitiepartijen als de oppositie.

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW.
Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW. (ANP SEM VAN DER WAL)


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen