Economie15 dec '20 10:25

Boskalis sleept mega-order luchthaven Manilla binnen

Auteur: BNR Webredactie

Boskalis heeft een project ter waarde van 1,5 miljard euro binnengehaald. Het baggerbedrijf gaat meehelpen om een nieuwe luchthaven op de Filipijnen te realiseren. Het is de grootste opdracht uit de geschiedenis van het bedrijf.

Baggermaatschappij Boskalis
Baggermaatschappij Boskalis ( ANP Xtra / Sander Koning )

Het maritiem concern uit Papendrecht gaat het land aanleggen waar de internationale luchthaven van Manilla zal komen. De beurskoers van het midkapbedrijf steeg kort na opening met 20 procent. De plannen lopen al vele jaren, zegt bestuursvoorzitter Peter Berdowski. 'Maar nu heeft men toch de knoop doorgehakt om het vliegveld te verplaatsen. We moeten land aanleggen in een moeras, waar over drie jaar gestart moet worden met de aanleg van terminals en dergelijke.'

Luister terug | De BNR Techniektour | De Techniek achter baggeren

De internationale luchthaven ligt ongeveer twintig kilometer ten noorden van het hart van Manilla. Het aan te leggen luchthaventerrein is zo'n 1.700 hectare groot. Voor de baggerwerkzaamheden zal Boskalis over een periode van drie jaar een aantal sleephopperzuigers, waaronder de grootste mega sleephopperzuigers, en een grote cutterzuiger inzetten. De voorbereidende werkzaamheden staan gepland voor het eerste kwartaal van 2021. De activiteiten van Boskalis zullen naar verwachting eind 2024 zijn afgerond.

Lees ook | Tevreden Boskalis hervat aandeleninkoopprogramma


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen