Economie5 jan '21 12:53

Crisis vergemakkelijkt nieuwe overname Boskalis

Auteur: BNR Webredactie

Baggeraar Boskalis breidt uit op de markt voor constructie- en onderhoudswerk op zee. Het bedrijf uit Papendrecht heeft daarvoor het Britse Rever Offshore overgenomen, dat vooral thuis is in duikactiviteiten, inspecties en onderhoud van bestaande installaties voor onder meer olie en gas, maar ook steeds vaker voor windenergie, zegt Peter Berdowski, bestuursvoorzitter bij Boskalis.

Rever Offshore lag al jaren 'als een snoepje te lonken in de etalage', erkent Berdowski, maar tot nu toe lag de prijs eigenlijk keer op keer te hoog. 'En zo heeft een crisis soms ook voordelen: toen de private equity-aandeelhouders eind vorig jaar onder druk kwamen te staan en naar een exit toe wilden, ontstond er langzaam een opening voor een overname tegen een prijs die we wél aantrekkelijk vonden.'

Luister terug | Boskalis sleept mega-order luchthaven Manilla binnen

Over de prijs wil Berdowski geen mededelingen doen. Maar afgezet tegen de synergievoordelen verwacht hij wel dat de investering binnen een termijn van drie jaar terug te verdienen is. 'Dat is op zich een aantrekkelijke investering in deze tijd, waar we de komende jaren ook wel weer wat herstel van die Noordzee verwachten. Omdat beide organisaties een vestiging in Aberdeen hebben, kunnen we makkelijker opereren binnen de Brexit-bubbel.

Luister terug | De BNR Techniektour | De techniek achter baggeren

Baggermaatschappij Boskalis
Baggermaatschappij Boskalis ( ANP Xtra / Sander Koning)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen