Economie21 jan '21 18:34

Werkgevers tevreden met extra steun

Auteur: BNR Webredactie

Voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversvereniging VNO-NCW is tevreden met het pakket aan steunmaatregelen die de ministers Van 't Wout, Koolmees en Hoekstra zojuist presenteerden. 'Er is tot het einde toe stevig onderhandeld, vanzelf ging het niet, maar we zijn heel tevreden met wat er ligt.'

(ANP Sem van der Wal)

Uitstel persconferentie dankzij opstelling VNO-NCW

Thijssen zegt ook ingenomen te zijn met de opstelling van het kabinet en hoe het steeds 'meebeweegt' met de crisis. Volgens de voorzitter is vooral stevig onderhandeld over de TVL, en dan met name over het percentage en het plafond. Desgevraagd denkt Thijssen dan ook dat de persconferentie dankzij de opstelling van de werkgevers aan de onderhandelingstafel enkele keren is uitgesteld.

Plafond kon niet hoger

'Het blijft polderen, maar we zijn tevreden met waar we uitgekomen zijn. Het plafond hadden we graag nog iets hoger gewild, het is al een forse verbetering, maar nóg hoger stuit op Europese staatssteunregels. Dus dat kan gewoon niet.' Thijssen benadrukt wel dat er bedrijven zijn die fors meer nodig hebben, ze vindt het dan ook 'goed dat we met het kabinet hebben afgesproken dat er een eigenvermogens-faciliteit komt, een manier om daar waar ondernemers ingeteerd hebben op het eigen vermogen, om dat aan te vullen'.

Beluister ook | Steunpakket wordt met 7,6 miljard uitgebreid en verlengd


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen