Economie23 jan '21 10:00

'Kappers hebben direct geld nodig'

Auteur: BNR Webredactie

Kapper Esther van Velthoven, eigenaar van kapper ‘Puur – haar – hem – huid’ in Wateringen, zat donderdagavond aan de tv gekluisterd om te zien hoe het nieuwe corona-hulppakket eruitziet. Om toch wat omhanden te hebben heeft Esther, samen met haar mensen, de winkel een flinke opknapbeurt gegeven.

De kappers zijn zeer teleurgesteld over de verruiming van het coronasteunpakket van het kabinet dat donderdag bekend werd gemaakt. 'Er is geen geld beschikbaar gemaakt voor directe verlichting voor de zwaar getroffen kappersbranche', laat branchevereniging ANKO weten. De organisatie wil dat er directe hulp komt voor kappers, zoals bijvoorbeeld een voorschot.

Luister terug | Ruimhartiger pakketten nodig voor kappersbranche

'Het is de vraag of noodlijdende kappers nog in bedrijf zijn als deze steun eindelijk aangevraagd kan worden, laat staan als hij wordt uitgekeerd', zegt ANKO. De reserves zijn volgens de branchevereniging bij velen al opgemaakt tijdens de eerste lockdown, vorig jaar. Daarnaast vielen volgens de organisatie veel kappers net buiten de boot bij een aantal regelingen en konden ze bijna niet knippen tijdens de belangrijke decembermaand.

Luister terug | Corné van Zeijl | Inflatie bij de kapper

Ook Van Velthoven heeft nú hulp nodig. 'De nasleep van al die kosten is net als de revalidatie van Covid: dat wordt een heet hangijzer voor al die ondernemers. De NOW-regeling kan op 15 februari weer aangevraagd worden en die wordt altijd vrij snel geregeld. Maar dat is slechts een gedeelte van de loonkosten. En als ondernemers in de kappersbranche hebben we echt direct geld nodig.'

Image

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen