Economie28 jan '21 19:09

Kamer: ook starters najaar 2019 krijgen steun

Auteur: BNR Webredactie

De coalitie wil dat ook starters die in het najaar van 2019 zijn begonnen TVL-steun krijgen, en heeft vanavond een motie daartoe ingediend. Een Kamermeerderheid is voor die motie, en hoewel er pas volgende week over gestemd wordt is het zeker dat ook starters die tussen 30 september 2019 en 1 januari 2020 een bedrijf begonnen, TVL krijgen. Starters die in 2020 waren begonnen hadden die steun al.

De VVD pleitte vandaag in de Tweede Kamer voor een verruiming van de startersregeling. De Tweede Kamer debatteert vandaag met de ministers Hoekstra, Koolmees en Van 't Wout over het steunpakket van 7,6 miljard euro om de coronacrisis te lijf te gaan.

Bij de startersregeling wordt de groep ondernemers ondersteund die eind 2019 begonnen is met een bedrijf. Die vallen nog buiten de verschillende regelingen. 'Ik maak mij zorgen om een groep ondernemers die wéér buiten de boot zal vallen', zegt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen in de Tweede Kamer, refererend aan deze starters. 'Het is best gek dat zij er in het kabinetsvoorstel weer buiten vallen.'

Luister ook | Hoekstra: Iedereen die vertelt dat bezuinigingen hoe dan ook onnodig zijn, vertelt een fabeltje

De VVD biedt daarom een motie aan waarmee deze ondernemers ook gesteund zullen worden. De verwachting is dat er genoeg voorstanders zullen zijn voor de motie, vertelt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen. 'Daar verwacht ik wel een meerderheid voor.' Ook is er de roep om huurders extra te ondersteunen. GroenLinks-Kamerlid Paul Smeulders wil dat ook grote vastgoedbedrijven een steentje bijdragen aan het overeind houden van ondernemers.

(ANP BART MAAT)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen