Economie25 mrt '21 14:10

Philips verkoopt huishoudelijke tak voor 4,4 miljard euro

Auteur: BNR Webredactie

Philips verkoopt zijn divisie voor huishoudelijke apparaten aan de Chinese investeerder Hillhouse Capital. Die betaalt in totaal zo'n 4,4 miljard euro voor het bedrijfsonderdeel, dat onder meer koffiezetapparaten, strijkijzers en stofzuigers maakt. Daarvan is 3,7 miljard voor de huishoudtak zelf.

De Chinezen betalen daarbovenop ongeveer 700 miljoen euro om de naam Philips de komende 15 jaar te mogen blijven gebruiken. Philips had de huishoudtak in de etalage gezet, omdat die niet meer aansloot bij de belangrijkste activiteiten van het bedrijf. De onderneming richt zich op zorgtechnologie en persoonlijke verzorging en ook in dat kader past de verkoop van de huishoudtak.

Duaal pad

Philips-topman Frans van Houten voegt eraan toe dat Hillhouse wereldwijd opereert, met tevens veel investeerders vanuit Amerikaanse universiteiten en verzekeraars. 'Dat zeg ik meer om hun ervaringsprofiel te onderstrepen. We hebben een duaal pad bewandeld, zowel wat betreft het bekijken van een IPO als een verkoop. Meerdere partijen deden mee in het kooptraject en dat is gisteravond beklonken.'

Philips
Philips (BNR / Jaap Arriens)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen