Economie7 apr '21 12:11

Te weinig bedrijven registreren intellectueel eigendom

Auteur: BNR Webredactie

Nog geen vijf procent van de Nederlandse bedrijven registreert zijn intellectueel eigendom. Dat moet anders vindt staatssecretaris Mona Keijzer. Daarom lanceert de staatssecretaris vandaag een bewustwordingscampagne om ondernemers te wijzen op het belang van deze registratie.

Luister terug | Aanvragen octrooien drogen verder op

Mensen denken vaak dat intellectueel eigendom beschermen duur of complex is. 'Dat valt ontzettend mee. Iets dat je nog nooit eerder gedaan hebt, kan ingewikkeld overkomen, maar dat is precies waarom ik deze campagne start: “Intellectueel eigendom, de kroon op je werk”. Op de website iegoedidee.nl kan je een stappenplan vinden over hoe je dit precies moet doen.'

Eerlijke economie

Je intellectueel eigendom beschermen als ondernemer is ook belangrijk volgens de staatssecretaris. 'Dit is eerlijke economie, namelijk dat je de vruchten van je harde werk ook zelf mee kunt maken. Het leidt uiteindelijk tot inkomstenstijging en dat is uiteindelijk goed voor onze economie.' De overheid stimuleert nu het beschermen van intellectueel eigendom. Een volgende stap zou volgens de staatssecretaris het begeleiden van de verdediging van intellectueel eigendom kunnen zijn.

Luister terug | Waarde octrooien niet herkend bij faillissement

(Alex Knight Unsplash)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen