Economie5 mei '21 19:20Aangepast op 5 mei '21 19:57

De stoof-to-go valt ook bij het terraspubliek in goede aarde

Auteur: BNR Webredactie

Horeca-ondernemers moesten er een half jaar op wachten, maar sinds een week zijn de terrassen eindelijk een klein beetje open - bij weer en wind, kun je wel zeggen. Maar een vetpot is het nog niet, al geeft het horeca-ondernemer Roy Pannekeet van bar-restaurant Abbey in Amsterdam wel wat vertrouwen in de toekomst, zegt hij tegen verslaggever Rogiér Dankerlui. 'We zijn wel heel erg blij dat we iedereen weer mogen ontvangen.'

De eerste zaterdag en zondag zat er volgens Pannekeet zelfs alweer een klein winstje in. Dat is ook te danken aan de combinatie met een bezorgdienst. 'Ik zal niet overdrijven en zeggen dat het allemaal rozengeur en maneschijn is, maar het kán wel, zeker!' de terrasgangers zijn in ieder geval tevreden. 'Gezellig met zijn allen, weer even.' Om half zes is de laatste ronde met drank en het werkt, want de boa's die om kwart voor zes al staan te posten geven complimenten, en geen boetes.

Luister terug | Vol terras gebaat bij warm contact met clientèle

De looksoep met jonge prei en de stoofgerechten vallen ook bij het terraspubliek in ieder geval in goede aarde. 'Die krijgen een to go-kaart mee, om ze te verleiden om onze stoven mee naar huis te nemen. Wie zijn wij om ze een mooie stoofmaaltijd te onthouden.'

Roy Pannekeet van bar-restaurant Abbey
Roy Pannekeet van bar-restaurant Abbey (Rogiér Dankerlui)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen