Economie28 mei '21 17:15

Coronaperiode heeft blijvend effect op ons eten en drinken

Auteur: BNR Webredactie

De coronaperiode heeft een blijvend effect op waar we ons eten en drinken kopen, dat zeggen economen van ING in Trouw. Zij denken ook dat corona blijvende gevolgen zal hebben voor de horeca. Dit omdat we waarschijnlijk meer geld gaan uitgeven aan maaltijdbezorgers en supermarkten.

De opening van de terrassen heeft niet geleid tot een stijging van het aantal pintransaties, constateert Marten van Garderen van ING. 'Dat komt denk ik door twee dingen: de ruimere openingstijden leveren meer omzet en meer pintransacties op, maar het weer viel de afgelopen weken echt niet mee. Een paar weken geleden hadden we nog een hemelvaarteffect dat voor extra omzet zorgde, maar ook dat zagen we de afgelopen week niet.'

Luister terug | Groot deel horeca kán straks niet open

Met het verwachte mooie weer van de komende tijd is de verwachting dat het aantal pintransacties in de horeca wat zal stijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen