Economie31 mei '21 06:35

Nieuwe bedrijven ontvangen tegemoetkoming vaste lasten

Auteur: BNR Webredactie

Net gestarte bedrijven die opgericht zijn tussen 1 oktober 2019 en 30 juni 2020, kunnen vandaag voor het eerst tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL) aanvragen. De bedrijven kwamen bij eerdere rondes vaak niet in aanmerking omdat ze in 2019 geen inkomsten hadden.

De basis van de TVL-regeling werd gebaseerd op de omzetverlies dat men leed vergeleken met boekjaar 2019. Doordat deze ondernemers toen nog geen inkomsten ontvingen, was er dus ook geen omzetverlies. Hierdoor liep men de tegemoetkoming mis. Ondernemers die gebruik willen maken van de TVL mogen hun omzetverlies baseren op basis van het derde kwartaal van 2020, legt Martijn Pennekamp, initiatiefnemer van Het Startersloket en startersplatform ikwordzzper.nl, uit. Volgens hem is dit echter wel problematisch voor verschillende bedrijven. 'Heb je een seizoensgebonden bedrijf dat in het derde kwartaal van 2020 juist minder omzet maakt en nu juist meer, dan heb je evengoed een probleem.'

Horeca

Bedrijven die wel goed geholpen zijn met deze vernieuwde TVL, zijn de bedrijven in de horeca. 'Startende horeca-ondernemers konden in het derde kwartaal van 2020 nog open zijn. In het eerste kwartaal van dit jaar was dat niet zo. Zij kunnen goed gebruikmaken van deze regeling', stelt Pennekamp. Deze bedrijven die in aanmerking komen voor de TVL, krijgen dezelfde vergoeding als de eerdere bedrijven die gebruik mochten maken van de regeling.

(GinoPress B.V.)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen