De basis van de TVL-regeling werd gebaseerd op de omzetverlies dat men leed vergeleken met boekjaar 2019. Doordat deze ondernemers toen nog geen inkomsten ontvingen, was er dus ook geen omzetverlies. Hierdoor liep men de tegemoetkoming mis. Ondernemers die gebruik willen maken van de TVL mogen hun omzetverlies baseren op basis van het derde kwartaal van 2020, legt Martijn Pennekamp, initiatiefnemer van Het Startersloket en startersplatform ikwordzzper.nl, uit. Volgens hem is dit echter wel problematisch voor verschillende bedrijven. 'Heb je een seizoensgebonden bedrijf dat in het derde kwartaal van 2020 juist minder omzet maakt en nu juist meer, dan heb je evengoed een probleem.'
Horeca
Bedrijven die wel goed geholpen zijn met deze vernieuwde TVL, zijn de bedrijven in de horeca. 'Startende horeca-ondernemers konden in het derde kwartaal van 2020 nog open zijn. In het eerste kwartaal van dit jaar was dat niet zo. Zij kunnen goed gebruikmaken van deze regeling', stelt Pennekamp. Deze bedrijven die in aanmerking komen voor de TVL, krijgen dezelfde vergoeding als de eerdere bedrijven die gebruik mochten maken van de regeling.
