Economie1 jun '21 06:31

Geen massale EK-kijkfeesten in horeca

Auteur: BNR Webredactie

Een tegenvaller voor de horeca: het kabinet blijft bij het verbod op televisies en grote schermen op terrassen en in kroegen. Gisteravond was er overleg tussen de burgemeesters en het kabinet. Demissionair minister Grapperhaus was duidelijk: het gaat niet gebeuren.

De minister is er zeker over dat bij de eerste drie wedstrijden van het Nederlands elftal, er geen grote kijkfeesten in en buiten horeca plaats mogen vinden. Hij verwijst onder meer door naar de begintijden van de wedstrijden van Oranje, die 'dwars door de sluitingstijd van 22.00 uur' plaatsvinden. Na de eerste drie wedstrijden is Grapperhaus bereid om opnieuw te kijken naar de mogelijkheden die er voor de horeca zijn om het EK op een grotere manier uit te zenden, mocht Oranje het verder schoppen dan de groepsfase.

Toegangstesten

De burgemeesters spraken ook over de versoepelingen van eind deze maand, als er plots méér mogelijk wordt met toegangstesten. Maar ondernemers tasten nog in het duister over wat de voorwaarden daarvan zijn. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, zegt dat ondernemers zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen om of toegangstesten te gebruiken of de anderhalve meter in acht te nemen in hun onderneming. 'Als je het niet aangeeft, dan moet je de anderhalve meter in acht nemen. (...) Dat zal heel duidelijk gecommuniceerd moeten worden en de verantwoordelijkheid ligt bij de ondernemer', aldus Bruls, die ook laat weten dat er gehandhaafd gaat worden op de anderehalve meter als ondernemers geen toegangstesten gaan gebruiken.

(Denise Jans, Unsplash)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen