Economie4 jun '21 14:33Aangepast op 4 jun '21 15:07

KFC haalt vanwege corona vegaburger tijdelijk van menukaart

Auteur: BNR Webredactie

Vanwege de anderhalvemetereconomie kun je heel 2021 geen vegaburgers of andere vegaproducten bestellen bij de KFC. Dat zegt Trix van Vleuten, hoofd marketing Noord-Europa bij KFC, in BNR Zakendoen.

Volgens Van Vleuten is het nu niet haalbaar om naast kip ook vegatarische producten in het menu te hebben. 'We willen niet dat kip- en vagaproducten elkaar kruisen, dat moeten aparte circuits zijn.' En nu er door de anderhalvemetersamenleving minder ruimte in de keukens is, is er niet genoeg ruimte om de producten gescheiden te houden, zegt Van Vleuten. In het eerste kwartaal van 2022 zouden de vegaburgers weer beschikbaar moeten zijn.

(ZUMAPRESS.com)

'KFC kan veel mensen in aanraking brengen met vegaproducten'

Verder benadrukt Van Vleuten dat het verkopen van vegaproducten op dit moment niet de prioriteit heeft. 'De prioriteit is om morgen weer de restaurants te openen en onze gasten welkom te heten.'

Maar op de lange termijn heeft de transitie naar vegaproducten ook voor KFC wél prioriteit. 'Over een paar jaar bestaat onze menumix voor een substantieel deel uit vegaproducten. Heel Nederland komt bij ons over de vloer, dus wij kunnen de voorlopers zijn in de transitie naar vegetarische producten'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen