Economie8 jun '21 13:55

Weinig horecazaken in verkoop ondanks financiële malaise

Auteur: BNR Webredactie

Horecaondernemers willen ondanks de financiële malaise niet van hun zaak af. Er staan op dit moment 30 procent minder zaken te koop dan normaal het geval is, schrijft de NOS. Joey Hehamahua is horecamakelaar bij Klaassen Horecamakelaardij en praat hierover met BNR.

De kaalslag valt vooralsnog mee, maar Hehamahua verwacht wel dat die uiteindelijk gaat komen. 'We merken dat veel ondernemers nog hopen op een goede zomer. Als alle maatregelen zijn opgeheven, verwachten we meer aanbod.' De reden dat veel zaken op dit moment niet geïnteresseerd zijn in verkopen, is dat er de afgelopen periode weinig tot niets is omgezet. 'De prijzen zijn hierdoor 20 tot 30 procent gedaald, en men verkoopt liever niet voor bodemprijzen', zegt de horecamakelaar.

Steunmaatregelen

Je kunt een zaak op twee manieren overnemen: via een aandelentransactie, of door een activa/passiva-transactie, weet Hehamahua. In het laatste geval neem je eventuele schulden niet over, maar kom je ook niet meer in aanmerking voor steunmaatregelen van de overheid. Bij een aandelentransactie kun je hier wel aanspraak op maken. Na het aflopen van de steunmaatregelen verwacht hij dat er meer zaken te koop zullen komen.

Luister terug | Nederland wacht stijging faillissementen en werkloosheid


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen