Economie10 jun '21 17:27

Just Eat Takeaway neemt Grubhub over, nu grootste buiten China

Auteur: BNR Webredactie

Just Eat Takeaway, het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl, neemt het Amerikaanse Grubhub over en wordt daarmee de grootste maaltijdbezorger buiten China. Een meerderheid van de aandeelhouders van Grubhub stemde donderdag voor de overname. Met de deal is ongeveer 7,3 miljard dollar gemoeid.

(Gerard Til)

Het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway maakt hiermee de Transatlantische sprong naar de Verenigde Staten. Het is de vijfde deal die Just Eat Takeaway in minder dan drie jaar sloot, door de fusie ontstaat het grootste maaltijdbezorgingsbedrijf buiten China met een bruto omzet van bijna 14 miljard euro.

De overname kreeg vrijwel unanieme steun van de aanwezige aandeelhouders van Grubhub op de vergadering die virtueel werd gehouden. De overname was al goedgekeurd door de aandeelhouders van Just Eat Takeaway. Met de deal die op 15 juni afgerond moet worden en volledig in aandelen wordt afgehandeld, is ongeveer 7,3 miljard dollar gemoeid. Grubhub werkt samen met ongeveer 300.000 restaurants. Daarvan zijn er meer dan 280.000 in de Verenigde Staten gevestigd.

Door de samensmelting ontstaat het grootste maaltijdbezorgingsbedrijf buiten China. Topman Jitse Groen van Just Eat Takeaway heeft altijd gezegd dat op de markt voor onlinebestellingen van eten het belangrijk is om de grootste te zijn. Een woordvoerder van Just Eat Takeaway sprak van 'een belangrijke mijlpaal' nu de aandeelhouders van Grubhub groen licht hebben gegeven voor de overname die in juni vorig jaar werd aangekondigd.

'We zijn blij dat de aandeelhouders van Grubhub met overweldigende steun de aanbeveling van het bestuur over de combinatie met Just Eat Takeaway hebben gevolgd en de transactie goedkeuren', zei oprichter en topman Matt Maloney van het bedrijf uit Chicago.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen