Economie11 jun '21 11:13

Gemeenten willen duidelijkheid over zomerevenementen

Auteur: BNR Webredactie

De zomer staat voor de deur en de burgemeesters willen snel duidelijkheid van het kabinet over wat de mogelijkheden zijn voor evenementen en festivals zijn deze zomer. Dat blijkt uit het laatste gesprek tussen het Veiligheidsberaad en demissionair minister Grapperhaus.

De burgemeesters zijn al een tijdje in gesprek over het zomerseizoen, zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad. 'We weten dat vanaf 30 juni evenementen weer mogelijk worden en een evenement voorbereiden kost gewoon een aantal weken. Kortom: dan moet je criteria hebben. Voor de organisatoren, maar ook voor de gemeenten die vergunningen moeten afgeven.' Bruls denkt niet dat het nu al te laat is. Tot 6 mei hebben gemeenten geen aanvragen voor evenementen behandeld. 'Vanaf 6 mei hebben we ze weer met potlood opgeschreven. Er zullen zeker ook evenementen na 30 juni komen.'

Luister ook | Grote evenementen gaan dit najaar misschien toch niet door

Tekort aan capaciteit

Niet alleen de krappe voorbereidingstijd kan een knelpunt worden voor organisatoren. Ook het tekort aan capaciteit. Vooral voor grotere evenementen verwacht Bruls dat dit probleem zal opspelen. 'We moeten wel fair zijn, grote evenementen kosten heel veel capaciteit van personeel dat de afgelopen vijftien maanden al heel hard heeft gewerkt. Dat kunnen we niet leveren deze zomer.' Grote evenementen zoals Pinkpop en de Nijmeegse Vierdaagse zijn ook voor dit jaar al geschrapt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen