Economie12 jul '21 14:49Aangepast op 12 jul '21 17:05

Coolblue opent eerste fysieke winkel in Duitsland

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse elektronicawebwinkel Coolblue gaat zijn eerste fysieke winkel openen in Duitsland. Eind dit jaar moet de nieuwe winkel, met een oppervlakte van 2.600 vierkante meter, zijn deuren openen in Düsseldorf. 'Coolblue springt precies in het gat in de Duitse markt.'

(Harold Versteeg | Hollandse Hoogte / ANP)

Sinds vorig jaar bezorgt Coolblue al in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, en daar komt nu dus een fysieke winkel bij. 'Bij consumentenelektronica komen vaak problemen kijken. Coolblue is een bedrijf dat hierin veel service biedt aan de consument. Daar horen fysieke winkels bij', zegt hoogleraar Marketing en Retailing Kitty Koelemeijer van Nyenrode Business Universiteit.

Luister terug | 'Coolblue stelt beursgang uit'

Gat in de markt

De Nederlandse elektronicawinkel betreedt met Duitsland een markt waarin grootmachten als Amazon en MediaMarktSaturn de dienst uitmaken. Toch denkt Koelemeijer dat het project kan slagen: 'Amazon is een enorme inkoopmacht, maar qua ondersteuning minder sterk. MediaMarktSaturn is online weer niet zo goed. Coolblue springt precies in dat gat tussen die twee grote partijen.'

Koelemeijer denkt dat het bedrijf verder wil uitbreiden in Duitsland. 'Ze hebben daar ook al een installatiedienst en fietsnetwerk. Je verovert een gebied dat relatief dicht bij Nederland ligt, en relatief weinig eisen stelt aan de logistieke, management- en organisatiekosten. Het lijkt me logisch dat ze dan vanuit Düsseldorf de grote steden gaan veroveren', zo licht de hoogleraar toe.

Beursgang

Voor een eventuele verdere uitbreiding is veel geld nodig. Door het bedrijf na de zomer naar de beurs te brengen, wil Coolblue dat geld realiseren. 'Met die beursgang proberen ze vele miljarden op te halen, om de groei naar Duitsland mogelijk te maken. Wie de Duitse markt wil bestormen moet lef hebben. Als ze zich blijven onderscheiden in service en persoonlijke bediening, geef ik ze wel een kans', besluit Koelemeijer.

Luister terug | 'Pieter Zwart (Coolblue) gaat Duits'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen