Economie6 aug '21 12:32Aangepast op 6 aug '21 13:51

ABN Amro verwacht dat eten bestellen ook na pandemie populair blijft

Auteur: BNR Webredactie

Door corona gaat het natuurlijk erg goed met het thuisbezorgen van maaltijden. Maar ABN AMRO verwacht dat ook na de pandemie het thuisbezorgen erg populair blijft. De stijging van maaltijdbezorging is stevig, zegt Gerarda Westerhuis, sectoreconoom Retail en Leisure bij ABN AMRO.

De stijging van maaltijdbezorging is stevig, zegt Gerarda Westerhuis, sectoreconoom Retail en Leisure bij ABN AMRO. 'We zien op basis van consumentenonderzoek dat wij recent hebben gedaan dat ruim 38 procent van de consumenten heeft aangegeven dat ze meer online hebben besteld. Ze ervaren het gemak bij bestellen in zo'n online app. We denken niet dat het ten koste gaat van restaurantbezoek, maar wel van thuis koken. We verwachten dat mensen wel weer terug gaan naar restaurants wanneer die weer helemaal open gaan.'

Luister terug | Just Eat Takeaway spint garen bij lockdown: bestellingen stijgen met 60 procent

Thuis koken

Bestellen is wel duurder. Toch ziet ABN Amro dat vooral gezinnen met kinderen meer bestellen in plaats van thuis koken. Nu is de vraag of de sector van thuisbezorgen die stijging aan kan. 'Al voor corona was er een probleem met het vinden van genoeg bezorgers. Het is moeilijk aangeven hoe dat in de toekomst zal zijn, maar dat er tekorten komen is erg waarschijnlijk.' Er zijn platformen die bezorgers in dienst nemen, maar er blijft onrust over dat vraagstuk, zegt Westerhuis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen