Economie7 sep '21 17:24

T-Mobile voor miljardenbedrag overgenomen

Auteur: BNR Webredactie

Telecombedrijf T-Mobile Nederland wordt voor 5,1 miljard euro verkocht aan twee investeerders. Het Britse Apax Partners en het Amerikaanse Warburg Pincus trekken gezamenlijk op bij de aankoop. Ze krijgen niet alleen de 75 procent in handen die Deutsche Telekom in bezit had, maar ook het resterende belang van het Zweedse Tele2 in T-Mobile NL. Deutsche Telekom had in mei aangekondigd naar de opties te kijken voor T-Mobile NL.

Volgens Tisha van Lammeren, hoofd van de commerciële afdeling van T-Mobile, zijn de investeerders vooral enthousiast over de plannen die T-Mobile heeft. 'Deze twee partijen hebben onze plannen gezien en gezien waar we staan. Ze geloven in onze groeiplannen en willen daarmee doorgaan. Ze zijn zeer ervaren en bekwaam in de telecommarkt.' Geruchten gingen dat de rijkste man van India ook een bod aan het voorbereiden was om het bedrijf over te nemen. Daar wil Van Lammeren niet op ingaan. 'Het is ook niet meer relevant, want we hebben fantastische nieuwe eigenaren en kijken uit naar de nieuwe fase.'

T-Mobile laat weten dat er niets zal veranderen aan zijn strategie op de Nederlandse markt. Ook aan de samenwerking met Open Fiber voor het aanleggen van glasvezelnetwerken wordt niet getornd. Investeerders Apax en Warburg Pincus geven aan veel groeipotentie te zien in het bedrijf en willen inzetten op verdere vernieuwing.

Deutsche Telekom

Deutsche Telekom was 21 jaar actief op de Nederlandse telecommarkt. Eerst gebeurde dat als partner in Ben, maar in 2003 werden de Duitsers de enige eigenaar en hernoemden ze het bedrijf naar T-Mobile. Enkele jaren later werd branchegenoot Orange gekocht. In 2019 volgde Tele2 en een jaar later werd Simpel overgenomen.

Deutsche Telekom gebruikt een deel van de opbrengsten van de verkoop om zijn belang in de Amerikaanse telecomprovider T-Mobile US te vergroten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen