Economie8 sep '21 07:54

Survey: Winstgevende bedrijven in coronatijd moeten solidariteitsheffing betalen

Auteur: BNR Webredactie

Bijna de helft van financieel verantwoordelijke mensen bij bedrijven wil dat er een solidariteitsheffing komt voor bedrijven die baat hadden bij de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek in aanloop naar Prinsjesdag van Nextens, leverancier van fiscale aangiftesoftware, onder 847 financieel verantwoordelijken.

Het is een geluid dat ook al te horen was vanuit de politiek, laat Juliette Goetzee, Managing Director bij Nextens, weten. 'Het voorstel voor een solidariteitsheffing komt vanuit de politieke partij CDA en heeft als doel dat bedrijven die winst hebben gemaakt in de coronacrisis, bijdragen aan de steun voor noodlijdende bedrijven. Mogelijk wordt zo’n solidariteitsheffing meegenomen in het Belastingplan 2022, dat komende Prinsjesdag gepresenteerd wordt.' Volgens Goetzee zal in het Belastingplan een exacte uitwerking mogelijk duidelijk worden.

Bedrijven die vooral profiteerden van de coronacrisis waren supermarkten en techbedrijven. Het onderzoek is uitgevoerd bij onder meer CFO's van bedrijven een accountantskantoren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen