Economie7 okt '21 08:07Aangepast op 10 okt '21 14:46

EIB en Rabobank investeren 500 miljoen in mkb

Auteur: BNR Webredactie

De Europese Investeringsbank en Rabobank komen met 500 miljoen extra funding voor ondernemers. Bedrijven kunnen tegen gunstige voorwaarden geld lenen om extra te investeren in groene bedrijven. 'We stellen 250 miljoen euro beschikbaar via de Rabobank, we hebben vorig jaar voor 3,18 miljard euro geïnvesteerd in Nederland', zegt vicepresident Kris Peeters van de Europese Investeringsbank.

6e impactlening

De Rabobank en de Europese Investeringsbank lanceren alweer hun zesde 'impactlening' om duurzaam ondernemerschap te ondersteunen. Sinds 2015 profiteerden al meer dan 470 Nederlandse bedrijven van rentekortingen via deze door de EIB gesteunde impactleningen van de Rabobank. De impactleningen zijn beschikbaar voor ondernemers en mkb-bedrijven die een van de geselecteerde duurzaamheidslabels voeren. Hiermee zijn de inzet en inspanningen om hun bedrijf sociaal en ecologisch duurzamer te maken, gecertificeerd.

Koplopende bedrijven

Impactleningen zijn beschikbaar voor ondernemers die koplopers zijn in hun sector, zich aantoonbaar bezighouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen en een van de geselecteerde labels bezitten. Aanvragen voor een impactlening moeten voldoen aan de normale voorwaarden van de EIB en de Rabobank. Impactleningen zijn beschikbaar voor bedrijven met maximaal 3.000 werknemers. De totale investering mag niet groter zijn dan 25 miljoen euro en de hoofdsom van de impactlening is begrensd op 7,5 miljoen euro. De uiteindelijke goedkeuring van de lening berust bij de Rabobank.

Gerelateerde artikelen