Economie13 okt '21 09:49

Just Eat Takeaway weer gegroeid

Auteur: BNR Webredactie

Maaltijdbezorgingsbedrijf Just Eat Takeaway is in het derde kwartaal verder gegroeid. Het moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl verwerkte een kwart meer bestellingen voor restaurants ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die groei was wel minder groot dan in de afgelopen kwartalen.

'Onze groei is in het derde kwartaal van 2021 sterk gebleven, ook nu het grootste deel van de wereld terugkeert naar het leven van voor de coronapandemie', zegt topman Jitse Groen in een toelichting op de cijferupdate. Sinds de uitbraak van het coronavirus is het bedrijf hard gegroeid. In veel landen moest de horeca vanwege het virus noodgedwongen de deuren gesloten houden, waardoor veel meer maaltijden werden besteld.

In het Verenigd Koninkrijk steeg het aantal bestellingen het hardst, met meer dan 50 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2020. In Duitsland was sprake van een groei van 35 procent. In Nederland steeg het aantal bestellingen met 16 procent. Wereldwijd steeg het aantal bestellingen bij Just Eat Takeaway met een kwart. De waarde van de orders steeg tot 6,8 miljard euro, wat neerkomt op een plus van 23 procent in vergelijking met een jaar eerder. JET heeft eerder dit jaar de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub afgerond. De onderneming heeft geen nieuwe cijfers over de winst naar buiten gebracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen