Economie27 okt '21 16:58

Mirage Retail Group verkoopt Big Bazar

Auteur: BNR Webredactie

Mirage Retail Group (MRG), het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys, verkoopt budgetwinkelketen Big Bazar. De 135 filialen tellende keten sluit volgens het verkopende winkelconcern niet zo goed aan bij de eigen plannen om ook online verder te groeien.

Big Bazar wordt overgenomen door BB Retail, dat is opgericht door ondernemer Heerke Kooistra, die veel expertise heeft op het gebied van inkoop en discount. MRG is voortgekomen uit de voormalige Blokker Holding en is met meerdere ketens een grote speler in de Nederlandse winkelstraten. Het concern werkt aan een beursgang, die volgend jaar moet plaatsvinden.

Beursgang

Topman Michiel Witteveen zegt dat er door het afstoten van Big Bazar meer ruimte ontstaat om zich te richten op de andere ketens en bijvoorbeeld de webwinkelactiviteiten. 'En we hebben nog steeds het plan om naar de beurs te gaan in 2022. Daar heeft het ook mee te maken', zegt Witteveen.

'Wij willen heel duidelijk laten zien dat wij een scherpe strategie hebben. En dat is heel duidelijk een behoorlijke omzet genereren via het internet.' Toch was een internettak van Big Bazar geen optie, legt Witteveen uit. 'Dat heeft te maken met de formule zelf. De gemiddelde ticketprijs bij Big Bazar ligt onder de tien euro. Dat is gewoon niet winstgevend op het internet te verkopen.'

Werkgelegenheid

De deal met Kooistra omvat ook garanties voor de zelfstandige voortzetting van het bedrijf en de werkgelegenheid. Personeel hoeft zodoende niet bang te zijn voor ontslag. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht. Wel laten de partijen weten dat de overname waarschijnlijk begin november wordt afgerond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen