Economie8 dec '21 15:13

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) moet ook voor starters beschikbaar komen

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet moet over de brug komen met de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor starters. Beginnende ondernemers vallen buiten de boot in het nieuwe steunpakket dat vandaag door de Tweede Kamer gaat. De VVD vraagt de minister van Economische Zaken en Klimaat Stef Blok om starters mee te nemen in de TVL.

Het complete steunpakket voor corona bedraagt 1,3 miljard euro. MKB Nederland gaf al eerder aan teleurgesteld te zijn over de compensatie, omdat te weinig ondernemers in aanmerking komen. 'Ons uitgangspunt is dat corona geen ondernemersrisico is', zegt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen.

Knokken voor starters

Vorig jaar was het voor beginnende ondernemers ook ingewikkeld om steun te krijgen. 'Ik ben al anderhalf jaar met starters bezig. We moeten hiervoor blijven knokken', vertelt Aartsen. 'We kunnen het niet voor iedereen honderd procent regelen. Maar deze groep krijgt helemaal niets. Dat is onrechtvaardig.'

Lees ook | Deze coronamaatregelen gaan vandaag in

De loonsteunregeling NOW is deze ronde uit het steunpakket gehaald. In oktober werden alle steunpakketen afgebouwd vanwege het lage aantal coronabesmettingen. Nu er weer strengere coronamaatregelen gelden komt de TLV weer terug. Daarnaast zijn tientallen miljoenen euro's opzijgezet voor specifieke regelingen voor de landbouwsector, de evenementen- en culturele sector en de sport.

Lees ook | Starters krijgen geen TVL


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen