Economie10 dec '21 12:42

Drankenbedrijf Lucas Bols neemt Tequila Partida over

Auteur: BNR Webredactie

Drankenbedrijf Lucas Bols neemt de Mexicaanse tequilastoker Tequila Partida over. Kort na de aankondiging van de overname werd bekend dat Lucas Bols 29 miljoen euro heeft opgehaald met een aandelenemissie. Het is de bedoeling dat de overname bekostigd gaat worden met de opbrengst van de nieuwe aandelen.

AMSTERDAM - CEO van Lucas Bols, Huub van Doorne. ANP REMKO DE WAAL
AMSTERDAM - CEO van Lucas Bols, Huub van Doorne. ANP REMKO DE WAAL

Amerikaanse markt

'Wij zijn op de Amerikaanse markt een van de leidende spelers op het gebied van cocktails.' Zegt Huub van Doorne, algemeen directeur van Lucas Bols. De populairste cocktail die wordt gedronken in de VS is de Margarita-cocktail en tequila is een belangrijk ingrediënt voor die cocktail. Een andere reden voor de overname is volgens van Doorne dat tequila steeds populairder wordt in de VS.

Aandelenemissie

Met de aandelenemissie is 29 miljoen euro opgehaald. De overname moet van dit geld betaald worden, maar volgens van Doorne blijft er na de aankoop nog geld over. De algemeen directeur legt uit dat de opbrengst van de emissie drie bestemmingen heeft. Naast de overname moeten er ook meer aandelen aangekocht worden voor in de eigen portefeuille en met het resterende geld wil het drankenbedrijf zijn schulden verlagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen