Economie2 feb '22 11:11

Nieuwe regels voor vrachtwagenchauffeurs in de EU

Auteur: BNR Webredactie

Er gaan nieuwe regels in voor vrachtwagens die door de EU rijden. Vanaf vandaag moeten truckers bij iedere grensovergang handmatig in hun tachograaf invoeren dat ze een ander land binnen rijden. Met een tachograaf worden rijtijden en de snelheid bijgehouden. Dit kan voor flinke drukte gaan zorgen bij de grenzen in de EU. Dat zegt Frans Zuidgeest verantwoordelijk voor de Europese logistiek bij Mainfreight International.

Nieuwe regels

Naast het bij iedere grensovergang handmatig invoeren dat ze een ander land binnenrijden, moeten vrachtwagens ook iedere acht weken terug naar het land van herkomst. Ook worden nieuwe regels ingevoerd over de loonkosten. Het doel van de nieuwe regelgeving is om het risico op oneerlijke concurrentie in de transportsector te verminderen en de arbeidsomstandigheden van vrachtwagenchauffeurs te verbeteren.

Luister terug | 'Nieuwe regelgeving transportondernemers nog niet haalbaar'

Zuidgeest zet vraagtekens bij het terugsturen van het voertuig naar het land van registratie. Volgens Zuidgeest is dit een maatregel die voor problemen kan zorgen nu er sprake is van krappe capaciteit op de markt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen