Economie13 apr '22 17:00

Minister onderzoekt D66-plan extra staatsgarantie mkb

Auteur: BNR Webredactie

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat gaat het voorstel van D66 om mkb-bedrijven extra staatsgarantie te geven, goed bestuderen. Dat zegt Adriaansens tegen politiek verslaggever Sophie van Leeuwen. 'Het is een sympathiek plan en ik ga het onderzoeken.'

D66 heeft voorgesteld om mkb-bedrijven extra garanties te geven. Het gaat dan om groene leningen voor bedrijven tot 250 medewerkers en een omzet tot 50 miljoen. De minister staat daar niet onwelwillend tegenover en zegt het te gaan onderzoeken.

Lees ook | Mkb'ers maken zich zorgen over oplopende inflatie

'We hebben al de garantieregelingen voor het mkb, waarom zou je dat niet breder trekken? Ik ga dat onderzoeken want de opgave bij het mkb is groot. Ze hebben én te maken met het verwerken van de coronaschade, maar ook verduurzaming is een opgave. Ik begrijp dat men graag wil, maar dat niet altijd de middelen voorhanden zijn.' Adriaansens zegt dat het dan over 'twee lijnen' gaat: enerzijds de beschikbaarheid tot kapitaal, voor bijvoorbeeld aanpassingen in de bedrijfsprocessen. Anderzijds gaat het om een informatievoorziening: veel mkb'ers zijn te hard aan het werk om zich gedegen te verdiepen in de materie.

Gerelateerde artikelen